• katastimata.jpg
  • lefousis_main.jpg
  • products.jpg
  • ski_racer.jpg
  • ski_rental.jpg
  • ski_school.jpg
  • ski_service.jpg
  • theseis_ergasias.jpg

skiracer.grΓινόμαστε πρώτα Σκιέρ και μετά Πρωταθλητές!

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η αγωνιστική ακαδημία αλπικού σκι SKIRACER.gr είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν και γνωρίζουν τη χιονοδρομία και ειδικά το αγωνιστικό σκι. Όνειρο και επιδίωξή τους είναι να μεταδώσουν το πάθος και τις γνώσεις τους γύρω από αυτό το όμορφο άθλημα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σκιέρ και αθλητές υψηλού επιπέδου.

Ο τρόπος υλοποίησης των προσδοκιών μας βασίζεται στην συστηματική και σύγχρονη εκπαίδευση, ενθάρρυνση και προώθηση των αθλητών για να πετύχουν τους αγωνιστικούς τους στόχους μέσω ενός απόλυτα υγιούς και ανταγωνιστικού προγράμματος προπόνησης που λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα των αντίστοιχων δυτικοευρωπαϊκών ακαδημιών και σωματείων. Η πολύ μεγάλη εμπειρία τόσο σε αγωνιστικό όσο και προπονητικό επίπεδο είναι που καθιστά αυτήν την πρωτοβουλία από μόνη της ικανή να πετύχει.

Μετά την πρώτη και πολύ επιτυχημένη αποστολή τον Οκτώβριο του 2007 στο Hintertux της Αυστρίας, το SKIRACER. gr συνέχισε με τέσσερις αποστολές ανά έτος το 2008 και 2009 πάλι στο Hintertux και στο Dachstein της Αυστρίας.

Ο Σκοπός

Σκοπός του SKIRACER.gr είναι να διδάξει σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες την τεχνική, τακτική και νοοτροπία του μοντέρνου αγωνιστικού σκι με τις πιο εξελιγμένες μεθόδους και τεχνάσματα.

Οι αθλητές μυούνται στις σύγχρονες τεχνικές του αγωνιστικού σκι, με ειδικά ασκησιολόγια εντός και εκτός χαράξεων, με προπόνηση ξηρού εδάφους σε μεγάλο υψόμετρο και με μιμητικές ασκήσεις (μυϊκή συναρμογή, ισορροπία, ευλυγισία, ταχυδύναμη) ειδικές για το σκι.

Μέριμνά μας είναι πρώτα να δημιουργήσουμε τους καλύτερους χιονοδρόμους σε όλα τα είδη χιονιού και καιρικών συνθηκών και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε αθλητές με εμπειρία και διακρίσεις.

Απώτερος στόχος μας είναι η σύσταση μιας ομάδας αθλητών με κοινό στόχο τις συχνές προπονήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και τη συμμετοχή σε αγώνες F.I.S. σε όλη την Ευρώπη και την Αυστραλία.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού ακολουθείται ειδικός τρόπος προπόνησης σε συνεργασία με προπονητές από την Αυστραλία, τον Καναδά και την Αυστρία. Υπάρχει ιδιωτικός εξοπλισμός (πόρτες κοντές και ψηλές, χρονόμετρα, παλμογράφοι, εμπόδια, μπάλες ισορροπίας κτλ) και γίνονται τεχνικές αναλύσεις σε video και φωτογραφίες, καθώς και διαγράμματα απόδοσης και βελτίωσης με το πέρας έκαστης αποστολής.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Προπονητές του  SKIRACER.gr είναι οι:

Μάγδα  Καλομοίρου-Λεφούση

Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ΧΧ Χειμερινή Ολυμπιάδα στο Τορίνο 2006 (39η θέση)

Πρωταθλήτρια Ελλάδος επί σειρά ετών, με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

Προπόνηση και εκμάθηση της σύγχρονης μεθοδολογίας διδασκαλίας του αγωνιστικού σκι σε σεμινάρια στην Αυστραλία, Καναδά και την Αυστρία.

Ιδιωτική προπονήτρια του Τριμερίδη Ντάνη (4 πρώτες θέσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, καλύτερος Έφηβος και Νέος Άνδρας 2008-2009 στην Ελλάδα)

Προπονήτρια του νεοσύστατου σωματείου ΑΛΠΙ.Σ. (Αλπικός Σύλλογος Βορείου Ελλάδος)

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα τη Χιονοδρομία

Πτυχιούχος Marketing του ACT Θεσσαλονίκης

Ηρακλής Λεφούσης

Πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος της Εθνική Ομάδας Χιονοδρομίας Παίδων–Εφήβων-Ανδρών επί σειρά ετών, με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ιδιωτικός προπονητής επί 4 έτη.

Προπονητής στον Ε.Ο.Σ. Κατερίνης επί 2 έτη.

Προπονητής και υπεύθυνος φυτωρίου του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης για 1 έτος.

Προπονητής της αγωνιστικής ομάδας ΑΓΕΝ του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης επί 5 χιονοδρομικές περιόδους 2001-2005 (με 19 πρώτες θέσεις σε πανελλήνιους και διεθνείς F.I.S. αγώνες).

Ιδιωτικός προπονητής Καλομοίρου Μάγδας (πολλαπλές πρώτες θέσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, διεθνείς F.I.S. αγώνες, 3η OVERALL θέση στο Κύπελλο Νοτίου Ημισφαιρίου-CONTINENTAL CUP, 39η θέση στους ΧΧ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες TORINO 2006, ITALY)

Ιδιωτικός προπονητής του Τριμερίδη Ντάνη (4 πρώτες θέσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, καλύτερος Έφηβος και Νέος Άνδρας 2008-2009 στην Ελλάδα)

Προπονητής του νεοσύστατου σωματείου ΑΛΠΙ.Σ. (Αλπικός Σύλλογος Βορείου Ελλάδος)

Επάγγελμα αρχιτέκτων μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ RACE CAMPS

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ CAMPS ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (Προαγωνιστική, Π1-Κ1, Π2-Κ2, ΑΓΕΝ & MASTERS)

Εξειδικευμένη προπόνηση υψηλού επιπέδου παίδων/κορασίδων, εφήβων/νεανίδων, ανδρών/γυναικών και κατηγορίας MASTERS σε μεμονωμένους αθλητές, σε γκρουπ 4 & 8 αθλητών και σε ολόκληρα αθλητικά σωματεία.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ

1. Προπόνηση εκμάθησης ή βελτίωσης τεχνικής με εξειδικευμένα ασκησιολόγια σε ελεύθερο σκι

2. Προπόνηση εκμάθησης ή βελτίωσης τεχνικής με εξειδικευμένα ασκησιολόγια σε ειδικές χαράξεις

3. Προπόνηση σε χαράξεις GS & SL με τα πιο σύγχρονα μέσα (ιδιωτικό εξοπλισμό σε πόρτες-¨κλεδιά¨-τρυπάνια, σήμανση πίστας, χρονόμετρα με φωτοκύτταρα και ενδιάμεσες χρονομετρήσεις διαδρομών, ασυρμάτους κτλ)

4. Εξειδικευμένη προπόνηση ξηρού εδάφους σε μεγάλο υψόμετρο με παλμογράφους, εμπόδια, μπάλες, δοκούς ισορροπίας κτλ για μυϊκή συναρμογή, έκρηξη (εκρηκτική δύναμη), ελαστικότητα, δύναμη (αντοχή στη δύναμη & ταχυδύναμη) κτλ με ειδικό προπονητή ξηρού εδάφους.

5. Ειδική καθημερινή διατροφή των συμμετεχόντων αθλητών.

6. Service των σκι με υλικά VOLA (χορηγός των εθνικών ομάδων Γαλλίας, Ιταλίας, Αυστρίας κ.α.) και σεμινάρια εκμάθησής του.

7. Καθημερινή λήψη video και φωτογράφιση των αθλητών και ανάλυση της τεχνικής τους κάθε απόγευμα.

8. Απόδοση ειδικών ατομικών προγραμμάτων προπόνησης επί ξηρού εδάφους με την αποπεράτωση έκαστου camp

9. Απόδοση σε κάθε συμμετέχοντα αθλητή DVD με σχολιασμό, παρατηρήσεις και φωτογραφικό υλικό με την αποπεράτωση έκαστου camp.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

07.00     πρωινή γυμναστική

07.30     πρωινό

08.30     αναχώρηση για τις πίστες

09.00     σκι (ασκήσεις – χαράξεις)

13.30     αναχώρηση από τις πίστες για μεσημεριανό

15.00     αναχώρηση για το ξενοδοχείο και ξεκούραση

17.30     απογευματινή προπόνηση ξηρού εδάφους σε γυμναστήριο ή στην

ύπαιθρο (τρέξιμο, μιμητικές ασκήσεις, παιχνίδια, κολύμπι, spa κλπ)

19.30     βραδινό

20.45     video, θεωρία, ανάλυση, ψυχολογία, σχόλια ημέρας

21.30    ski service

22.30    ύπνος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ CAMPS ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

1. 25.6.2010 - 11.7.2010 Hintertux (14 ημέρες σκι)

2. 22.8.2010 - 5.9.2010 Hintertux (13 ημέρες σκι)

3. 22.10.2010 - 31.10.2010 Hintertux (9 ημέρες σκι)

4. 19.11.2010 - 28.11.2010 Hintertux (8 ημέρες σκι)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ CAMPS ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Το μηνιαίο αυτό πρόγραμμα είναι μια μοναδική ευκαιρία γι’αυτούς που θέλουν να προπονηθούν σε συνθήκες χειμώνα καθώς και να συμμετάσχουν σε αγώνες FIS υψηλού επιπέδου (Continental Cup 2009-2010).

Οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν οι αθλητές είναι πολύπλευρες καθώς θα προπονούνται και θα συναγωνίζονται με αθλητές από διάφορες χώρες (USA - GBR - AUT - AUS - ISL - RUS - FRA κτλ) , θα ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα προπόνησης όπως αυτό των επαγγελματιών σκιέρ και τέλος θα γνωρίσουν μια τελείως διαφορετική κουλτούρα όπως αυτή της Αυστραλίας.

Το μέρος όπου θα εγκατασταθεί η ομάδα είναι τρεις ώρες από τη Μελβούρνη και λέγεται Bright. Η προπόνηση θα γίνεται στο χιονοδρομικό Falls Creek. Οι πρώτοι αγώνες γίνονται στο Thredbo, ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά της χώρας 4 ώρες από το Bright.  Οι τελευταίοι αγώνες που είναι “Continental Cup” γίνονται στο Hotham που βρίσκεται 30χλμ. από το Bright.

Όλοι οι αθλητές που θα συμμετάσχουν θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν βαθμολογία FIS ή και να την βελτιώσουν πριν αρχίσει η σεζόν στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του camp θα ανακοινωθεί στα μέσα του Μαϊου.

*Όλες οι προπονήσεις είναι δυνατό να γίνουν ατομικές ή ομαδικές κατόπιν συνεννόησης.

*Όλες οι ημερομηνίες των προπονητικών camps μπορεί να αλλαχθούν κατόπιν ενημέρωσης.

Πληροφορίες

Μάγδα Καλομοίρου – Λεφούση

Άγιος Νικόλαος, Νάουσας

Νάουσα, Ημαθίας

Τ.Κ. 59200

Κιν: (+30) 6937 165 411

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Διαφήμιση